Estiu Jove Alt Camp 2024

01/07/2024

Estiu Jove Alt Camp 2024

 

L’àrea de Joventut del Consell Comarcal de l’Alt Camp presenta la V edició de la programació de l’Estiu Jove Alt Camp 2024. Es tracta d’un projecte comarcal impulsat per aquesta àrea, a través del Programa  de suport i assessorament als municipis en matèria de polítiques de joventut. La programació consta de gran diversitat d’activitats i propostes juvenils, que tindran lloc majoritàriament durant el juliol, i algunes a l’agost. En aquesta edició hi col·laboren un total de 17 municipis

 

Moltes d’aquestes programacions s’han estat treballant a través de processos participatius amb les persones joves de diferents localitats; aquest és el cas d’Alcover, Alió, Bràfim, Figuerola del Camp, El Pla de Santa Maria, El Pont d’Armentera, Puigpelat, Vallmoll i Vila-rodona. En molts d’aquest municipis han sorgit iniciatives juvenils que seran auto organitzades pel jovent, amb l’acompanyament de les regidories i l’àrea de joventut del Consell Comarcal de l’Alt Camp. La participació ha estat el gran pilar d’aquestes programacions a nivell metodològic, ja que ha permès per una banda promoure l’auto organització juvenil, com per una altra banda, cohesionar grups de joves compromesos amb les seves localitats.

 

Les activitats que tindran lloc a la programació d’estiu comarcal, són activitats triades a partir dels interessos i necessitats detectades entre persones joves. En aquesta programació també hi participen els ajuntaments de Cabra del Camp, amb la IV edició de Setmana jove de Cabra organitzada per l’Associació de Joves de Cabra, que tindrà lloc a finals d’agost; així com els ajuntaments d’ Alió, Els Garidells, La Masó, Mont-ral, Montferri, La Riba, Rodonyà, El Rourell. Vallmoll i Vilabella.

 

A més, els municipis vinculats al Programa Arrelament, i que no tenen Pla Local de Joventut, podran gaudir d’una activitat lúdica impartida per les tècniques de joventut del Consell Comarcal. Enguany la proposta és un joc d’equip cooperatiu , a les piscines de les diferents localitats: «Salseo a la piscina!». Les persones joves hauran de superar diferents reptes divertits mentre es fan passar la calor a la piscina. Aquesta és una proposta que pretén reforçar les activitats joves d’estiu als municipis.

El projecte Estiu Jove Alt Camp, està vinculat al Pla Comarcal de Joventut 2022-25, i al mateix temps, als Plans Locals de Joventut i Projectes Arrelament, que es desenvolupen al territori amb el suport i finançament de la Direcció General de Joventut i El Departament de Drets Socials de la Generalitat de Catalunya. Aquest projecte té com a objectiu principal potenciar la cultura, l’ocupació del temps lliure i l’esport entre les persones joves de la comarca, així com adequar l’oferta als interessos i necessitats juvenils actuals.

Finalment, es pot dir que aquest és un projecte caracteritzat pel treball interdepartamental i interinstitucional, i que és un exemple d’èxit del treball en xarxa i les col·laboracions entre els diferents agents de joventut de la comarca. Es tracta d’un projecte viu, en constant reformulació que any a any millora i creix tant qualitativament com quantitativament. 

 

Es pot consultar la programació per municipis als següents enllaços:

Programació Alcover

Programació Alió

Programació Bràfim

Programació Cabra del Camp (per a més detalls, consultar l'instagam @jovesdecabra)

Programació Figuerola del Camp

Programació Els Garidells

Programació La Masó

Programació Mont-ral

Programació Montferri

Programació El Pla de Santa Maria

Programació El Pont d’Armentera (consultar-ho durant l'agost)

Programació Puigpelat

Programació La Riba

Programació Rodonyà

Programació Vallmoll (consultar-ho durant l'agost) 

Programació Vila-rodona

 

També es podrà consultar la programació a través dels diferents canals de comunicació dels ajuntaments participants.

 

I setmanalment, l’àrea de joventut del Consell Comarcal de l’Alt Camp, publicarà les properes activitats que tindran lloc a les defenents poblacions, a través de l’Instagram @ofijovaltcamp.

 

 

Per a més informació:

Joventut. Consell Comarcal de l'Alt Camp

C/Mossèn Martí, 3 43800 Valls 

977608560 

692358963

joventut@altcamp.cat