Joventut

L’àrea de Joventut del Consell Comarcal de l'Alt Camp ofereix cinc grans programes, d'acord les directrius que encomana als ens supramunicipals la Llei 33/3010, d'1 d'octubre, de Polítiques de Joventut, el Pla Nacional de Joventut de Catalunya 2020 (PNJCat2020), i ara, l'actual Pla d'Actuació de Joventut 2021-COVID. Es tracta d'una àrea pertanyent a la Direcció General de Joventut del Departament de Drets Socials de la Generalitat de Catalunya.

Els programes de l'àrea de Joventut s'implementen mitjançant el Pla Comarcal de Joventut, que té per objecte impulsar i promoure les polítiques locals de joventut al territori de l'Alt Camp, adaptant-les al màxim a la realitat municipal sota aquests principis rectors: participació, transformació, integralitat, inclusió i qualitat. Les polítiques de joventut estan orientades a dues grans línies d'actuació: les polítiques d'emancipació juvenil i les polítiques de participació juvenil.


 

Programes que es duen a terme:

  • Impuls i col·laboració en projectes d'abast comarcal en l'àmbit de la joventut: disseny de projectes en coordinació amb altres agents per tal d'implementar accions dirigides a facilitar els processos de transició i desenvolupament cap a la vida adulta del jovent, així com a garantir els drets de les persones joves com a ciutadanes de ple dret.

  • Supervisió i assessorament a instal·lacions juvenils i activitats d'educació i en el lleure en què participen infants i joves menors de 18 anys: es vetlla pel compliment de la normativa relativa a les instal·lacions juvenils (Llei 38/1991 i Decret 140/2003), i també, per a normativa relativa a les activitats d'educació en el lleure (Decret 267/2016).

  • Suport als municipis en matèria de joventut: es duu a terme acompanyament i assessorament tècnic als municipis de la comarca per al desenvolupament de programes, projectes i activitats en què participen joves, com són els Plans Locals de Joventut i d'altres iniciatives municipals en relació a les polítiques de joventut, posant a les persones joves al centre a nivell metodològic. També es treballa en el foment de la participació juvenil, l'autoorganització jove, la governança, el dret a incidir, transformar i decidir de les persones joves sobre els seus entorns i realitats socials i/o comunitàries.

  • Oficina Jove de l'Alt Camp: servei d'informació i orientació juvenil de caire generalista, tant a nivell individual com grupal, que té per objecte facilitar l'emancipació juvenil i els processos de transició cap a la vida adulta de les persones joves, especialment aquelles en situació de més vulnerabilitat. El servei informa sobre àmbits que afecten a les persones joves, els processos vitals i projectes de vida com són: l'educació, el treball, l'habitatge, la cultura, la salut, la mobilitat internacional, entre d'altres. L'Oficina Jove de l'Alt Camp forma part de la Xarxa Nacional d'Emancipació Juvenil (XNEJ), així com també els Punts d'Informació Juvenil de la comarca PIJ Alcover i Valls Jove, amb qui estableix un treball en xarxa i de coordinació. Les accions de l'Oficina Jove es duen a terme de manera presencial, telemàtica o bé de manera descentralitzada als municipis i centres educatius de secundària de la comarca.

  • Suport a l'ocupació juvenil (SOJ): servei d'orientació i assessorament especialitzat sobre ocupabilitat juvenil, com pot ser el treball i/o la formació. Està dirigit a persones individuals (joves, famílies o professionals) i a grups. També s'ofereix informació sobre el Programa Garantia Juvenil. Les accions del SOJ es duen a terme de manera presencial, telemàtica o bé de manera descentralitzada als municipis i centres educatius de secundària de la comarca. Aquest és un programa cofinançat pel Servei d'Ocupació de Catalunya i el Fons Social Europeu.


 

Més informació i recursos sobre polítiques de joventut:


 

       


 


 

 

  Consellera de l’àrea:

  Gemma Solé Solé

  Tècniques de l’àrea:

  Núria París 

  Marta Plana 

  Yami Suárez

  Horari
  De dilluns a divendres,

  de 8.30h a 14.30h.

  Cal demanar cita prèvia.

 

 Atenció als municipis:

 -El Pla de Santa Maria  (ajuntament): dimarts de  9.30h a 14.30h

 -El Pont d'Armentera (Espai Jove): dimarts de les 16h a les 19.30h. 

 -Alcover (Ca Cosme): dimecres de les 10h a les 19.30h

 -Valls (Espai Jove): dimecres de les 10h a les 13h 

  -Vila-rodona (ajuntament): divendres de les 8h a les 15h 

 

  Contacte:

  977 60 85 60

  692 358 963

- Servei de suport als municipis en polítiques de joventut:

 joventut@altcamp.cat

- Oficina Jove de l'Alt Camp:

oficinajove@altcamp.cat 

 

Vols estar al dia de la informació juvenil més rellevant?

Inscriu-te al butlletí electrònic de l'Oficina Jove de l'Alt Camp a través d'aquest formulari