Arriba la programació de la Tardor Jove a l’Alt Camp

09/10/2023

Arriba la programació de la Tardor Jove a l’Alt Camp

 

La programació es pot descarregar en aquest enllaç: Programació Tardor Jove Alt Camp 2023
 
Es poden consultar les activitats de forma setmanal a les xarxes socials de l’Oficina Jove de l’Alt Camp @ofijovealtcamp

L’àrea de Joventut del Consell Comarcal de l’Alt Camp presenta la programació de la Tardor Jove Alt Camp 2023. Es tracta d’un projecte comarcal impulsat per aquesta àrea, en col·laboració dels diferents ajuntaments de la comarca.

La programació consta de diverses activitats gratuïtes dirigides a les persones joves, de caire lúdic i educatiu, a diferents localitats de la comarca. Les activitats es duran a terme durant els mesos d’octubre, novembre i desembre.

La finalitat d’aquesta programació és oferir espais lúdics i educatius en el temps lliure de la població jove de la comarca, així com enfortir la cohesió social i la vinculació de les persones joves amb els municipis on resideixen.

Al programa trobem des de propostes lúdiques: tallers de fotografia, activitats de tardor, castanyada i Halloween. Fins a propostes més educatives: taller sobre treball, tallers de salut vinculats a la gestió emocional, sexualitat i afectivitat, i prevenció en el consum drogues. I en aquesta línia, també trobem activitats entorn el 25N com espectacles teatrals amb perspectiva de gènere i tallers d’autodefensa feminista. A més, hi tindran lloc activitats amb l’objectiu de promoure la participació juvenil, com són algunes trobades de joves. Finalment, cal destacar les programacions juvenils més extenses dels espais joves, com és el cas de Puigpelat i El Pont d’Armentera.

Aquest any, com a novetat, destaquem l’activitat «Jocs Cooperatius de Tardor», de caire juvenil, que ofereixen les tècniques l’àrea de Joventut del Consell Comarcal als municipis vinculats al Projecte Arrelament, i que no disposen de Pla Local de Joventut, per tal de promoure la dinamització juvenil als municipis que formen part del projecte.

D’altra banda, aquesta tardor, també tindran lloc les activitats vinculades al Projecte Infomòbil, que es duu a terme cada curs acadèmic als centres educatius de secundària de la comarca. Aquesta és una iniciativa de l’Oficina Jove de l’Alt Camp, que pretén descentralitzar i dinamitzar la informació juvenil entre l’alumnat dels centres educatius. Es tracta de diferents tallers, xerrades i dinamitzacions als centres, sobre temes d’emancipació juvenil. Aquest primer trimestre escolar es duran a terme les següents activitats: tallers de sexualitat i afectivitat amb el col·lectiu H2o, tallers de benestar emocional amb Ocell de Foc, xerrades sobre prevenció de l’alcoholisme amb l’Associació Alcohòlics Anònims, i xerrades sobre cerca de feina i ocupabilitat amb l’organisme Vallsgenera.

 

El projecte Tardor Jove Alt Camp, està vinculat al Pla Comarcal de Joventut 2022-25, el qual desplega els programes Suport als municipis en matèria de polítiques de joventut i Oficina Jove, amb el suport i finançament de la Direcció General de Joventut, La Xarxa Nacional d’Emancipació Juvenil, i El Departament de Drets Socials de la Generalitat de Catalunya.

La programació es pot descarregar al web www.altcamp.cat, i es poden consultar les activitats de forma setmanal a les xarxes socials de l’Oficina Jove de l’Alt Camp @ofijovealtcamp.

 

Per a més informació:

Joventut. Consell Comarcal de l'Alt Camp

Adreça: c/Mossèn Martí, 3  43800 Valls

Correu electrònic: joventut@altcamp.cat 

Telèfon: 977608560

Whatsapp: 692358963