Servei Comarcal de Català de l'Alt Camp

 

El Consell Comarcal de l’Alt Camp forma part del Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL), un organisme creat el 1989 amb l’objectiu de facilitar el coneixement, l’ús i la divulgació de la llengua pròpia de Catalunya en tots els àmbits. El Consell Comarcal de l’Alt Camp va integrar-se al CPNL l’any 1992. D'aleshores ençà disposa del Servei de Català de l’Alt Camp, ubicat a les mateixes dependències del Consell Comarcal.

 

Cursos de català per a adults


L’activitat més coneguda del CPNL és l’ensenyament de català a les persones adultes. A l’Alt Camp, l’organització dels cursos ha anat evolucionant i s’ha anant diversificant per donar resposta a les necessitats dels alumnes. Així, a banda dels cursos presencials, la majoria dels quals es desenvolupen a Valls, el Servei de Català ofereix cursos totalment en línia o de modalitat combinada amb sessions presencials dels diversos nivells d’aprenentatge: cursos per aprendre a parlar: nivell inicial (A1), bàsic (A2) i elemental (B1); cursos per aprendre a usar el català oral i escrit: nivell intermedi (B2) i de suficiència (C1), i cursos per perfeccionar el català oral i escrit: nivell superior (C2).

Informa’t sobre els cursos de català per a adults.

 

Assessorament lingüístic


El Servei de Català ofereix assessorament lingüístic a comerços, empreses, organitzacions i administracions públiques de l’Alt Camp. L’objectiu del Servei d’Assessorament és fomentar l’autonomia lingüística dels usuaris aprofitant les possibilitats que ens ofereix la tecnologia, de manera que tothom sigui capaç de trobar els recursos que l’ajudin a resoldre els seus dubtes. Així, a més de correcció de textos breus, s’ofereix informació sobre eines i recursos, s’organitzen tallers adreçats a col·lectius específics, etc.

Informa’t sobre el Servei d’Assessorament Lingüístic.

 

Assessorament en la selecció de personal a l’administració

El Servei de Català col·labora amb les administracions locals de la comarca per garantir la capacitació lingüística del personal al seu servei, motiu pel qual assessora, en matèria lingüística, en els processos de selecció de personal i en la provisió de llocs de treball. A més, a través de l'administració de proves de nivell, el Servei determina si el perfil lingüístic dels aspirants s’adequa a les necessitats del lloc de treball.

Contacta amb el Servei de Català i t’ajudarem: altcamp@cpnl.cat

 

Promoció de l’ús del català

El Consorci per a la Normalització Lingüística té com a objectiu bàsic fomentar l'ús del català en tots els àmbits de la societat mitjançant activitats de dinamització, acords de col·laboració amb agents econòmics i socials, sessions de sensibilització lingüística, etc. El Servei de Català s’ocupa de difondre i executar aquestes campanyes al territori.

Informa’t sobre les campanyes de promoció de l’ús del català del CPNL.

 


Campanya I tu, jugues en català?

 

 

Premi a les Bones Pràctiques Lingüístiques en l’Àmbit Socioeconòmic de l’Alt Camp a l’agència de publicitat TGD Comunicació, de Valls

 

 

 

 


 

 

Voluntariat per la Llengua

Voluntariat per la llengua (VxL) és un programa per practicar català a través de la conversa. Es basa en la creació de parelles lingüístiques formades per un voluntari o voluntària, que parla català fluidament, i un aprenent o aprenenta, que en té coneixements bàsics i vol adquirir fluïdesa.

Informa’t sobre el programa de Voluntariat per la llengua.

 

 

 

Tècnica de l’àrea:

Teresa Guasch

Horari
De dilluns a divendres,

de 09:00 a 14:0

 

Contacte

Tel: 977 60 85 60                                              

Fax: 977 613 071

 

altcamp@cpnl.cat

tguasch@altcamp.cat