Visita d’intercanvi de coneixements entre els Consells Comarcals de l’Alt Camp i la Conca de Barberà sobre la recollida de residus

05/06/2024 Actualitat

Visita d’intercanvi de coneixements entre els Consells Comarcals de l’Alt Camp i la Conca de Barberà sobre la recollida de residus

El passat dilluns 3 de juny, un grup format per 27 persones entre alcaldes, alcaldesses, regidors, regidores i consellers/es comarcals de l’Alt Camp va visitar el Centre Comarcal de Tractament de Residus Municipals de la Conca de Barberà. Aquesta visita va ser organitzada amb l'objectiu de conèixer de primera mà el funcionament del servei de recollida de residus que s’aplica a la Conca de Barberà, considerat un model d'èxit per moltes comarques.

El president del Consell Comarcal de la Conca de Barberà, Joan Canela, i el conseller de Medi Ambient, Toni Anglès, van acompanyar els visitants de l’Alt Camp, encapçalats pel seu president, Mateu Montserrat. Durant la visita, es van exposar les estratègies i metodologies emprades en la recollida porta a porta i en l’ús de contenidors tancats, que han permès a la Conca de Barberà assolir un índex de recollida selectiva del 78%.

A l’Alt Camp, la recollida selectiva durant l’any 2023 va representar un 38,75%, un percentatge que, tot i ser positiu, queda lluny dels resultats obtinguts per la Conca de Barberà. Aquesta visita ha servit per intercanviar experiències i explorar possibles millores en la gestió de residus a l'Alt Camp.