Els "Punts Preservatiu" es posen en marxa a l’Alt Camp.

28/10/2022 Actualitat

Els "Punts Preservatiu" es posen en marxa a l’Alt Camp.

L’àrea de Joventut del Consell Comarcal, en col·laboració dels Ajuntaments, Centres d’Atenció Primària i Instituts d’Educació Secundària de l’Alt Camp, posen en marxa el projecte "Punt Preservatiu" a partir del dimecres 2 de novembre. 

El seu objectiu és promoure la Salut Sexual entre la població jove de la comarca. Es tracta d’un servei de dispensació de preservatius gratuïts i d’informació sobre salut sexual entre la població jove. Concretament, s’han desplegat 8 punts en diferents ubicacions de la comarca (Alcover, Puigpelat, El Pla de Santa Maria, Vila-Rodona i Valls). 

Localitzar la ubicació dels punts serà molt senzill. S’han distribuït adhesius amb un codi QR en espais de concurrència juvenil (espais joves, instituts, biblioteques, etc.). Els joves hauran d'escanejar aquest codi i accediran a un document amb les ubicacions dels punts i horari d’atenció. A més, també hi trobaran informació sobre els Serveis d’Atenció a la Salut Sexual i Reproductiva presents al territori i progressivament s’anirà adjuntant informació sobre qüestions de salut sexual: prevenció de les ITS i mètodes d’anticoncepció, interrupció de l’embaràs, anticoncepció d’urgència, canvis corporals i primeres vegades, entre d’altres. 

Si desitgeu adherir el vostre equipament o establiment com a Punt Preservatiu, poseu-vos en contacte amb l’Oficina Jove de l’Alt Camp: oficinajove@altcamp.cat o 977.608.560