El Consell d’Alcaldesses i Alcaldes de l’Alt Camp impulsa polítiques de salut mental i benestar social
El Consell d’Alcaldesses i Alcaldes de l’Alt Camp impulsa polítiques de salut mental i benestar social
El passat dimecres 18 de setembre, Figuerola del Camp va ser l’escenari del tercer Consell d’Alcaldesses i Alcaldes de l’Alt Camp d’aquest any, celebrat a la sala de la Cooperativa. Durant la sessió, es van abordar qüestions clau pel futur de la comarca, posant especial atenció en la salut mental del col·lectiu jove i el benestar social.
La salut mental entre la joventut: una prioritat comarcal
Un dels punts central del Consell va ser la presentació de la proposta “La salut mental a l’Alt Camp. Actuem” per part de les tècniques de l’àrea de Joventut del Consell Comarcal. Aquesta iniciativa, que fa èmfasi en la urgència d’implementar polítiques preventives, va destacar la importància de conscienciar els responsables polítics sobre la situació creixent de problemes de salut mental, especialment entre les persones joves.
Segons les dades exposades, la salut mental s’ha convertit en un repte emergent a Catalunya, fet que ha motivat una resposta proactiva per part de diverses administracions. Les tècniques van posar de manifest les problemàtiques més comunes, així com les eines per afrontar-les, subratllant la necessitat d’una acció coordinada des dels ajuntaments i el Consell Comarcal per desenvolupar polítiques públiques efectives en aquest àmbit.
Un conveni per reforçar el benestar social
Durant la sessió, també es va informar sobre l’esborrany del conveni interadministratiu de col·laboració entre el Consell Comarcal de l’Alt Camp i els ajuntaments en matèria de benestar social. El document va ser presentat pels responsables de l’àrea de Benestar Social del Consell, que van exposar els serveis que actualment es presten a la comarca. Entre aquests es troben els Equips Bàsics d’Atenció Social (EBAS), els Equips d’Atenció a la Infància i Adolescència (EAIA), els Serveis d’Intervenció Socioeducativa (SIS), els Serveis d’Informació i Atenció a les Dones (SIAD) i el nou Servei d’Orientació i Atenció a les Famílies (SOAF).
Finalment, el Consell va aprovar per unanimitat l’addenda econòmica del conveni, que permetrà reforçar la cooperació entre les institucions locals per garantir un millor accés als serveis socials de la comarca.