Dia Internacional de la Gent Gran 2021

06/10/2021

Dia Internacional de la Gent Gran 2021

El passat divendres 1 d'octubre es va celebrar el Dia Internacional de la Gent Gran. 
 
A l'Alt Camp, el Consell Consultiu Comarcal de la Gent Gran aprofitant la reobertura dels locals de gent gran ha posat en marxa el projecte "VOLEM FER SABER- del cosit a la paraula", en què cada associació proposa uns missatges - eslògans per reivindicar les persones grans i la seva aportació a la societat, especialment després de la pandèmia. Aquests eslògans seran brodats per persones grans de la comarca i es traslladaran a cartells per mostrar-los a tots els municipis de l'Alt Camp.
 
Aquesta iniciativa està dinamitzada per una artista, Sandra March, que ha realitzat aquest projecte a diferents poblacions, i vinculada a diferents temes socials.
 
L'associació de gent gran de Vila-rodona ha estat de les primeres en elaborar la seva proposta de cartell, que va ser presentat en una exposició per commemorar el dia internacional al seu municipi. En ell reivindiquen:
 
1- RESPECTE: diem... SI a l'estimació entre persones i generacions. NO al maltractament verbal, físic o psicològic.
2- DIGNITAT: diem... SI a viure i morir amb decència i honestedat. NO a l'opressió i humiliació.
3- PAU: diem... SI a l'ordre i harmonia familiar i social. NO a qualsevol tipus de violència.
4- PARTICIPACIÓ: diem... SI al dret a decidir i participar a les institucions. NO a la imposició o repressió.
 
El dia Internacional de la Gent Gran va ser fixat l'1 d'octubre per l'Assemblea General de les Nacions Unides per a retre homenatge i donar visibilitat internacional a les persones grans i difondre una imatge més positiva de l'envelliment. La diada també representa una oportunitat per conscienciar a la societat sobre l'estat en què es troba la gent gran i els desafiaments i problemes que afronta, així com per promoure accions apropiades per defensar-la i per respectar la seva dignitat i saviesa.