Arriba la quarta edició de la programació de l'Estiu Jove Alt Camp

27/06/2023

Arriba la quarta edició de la programació de l'Estiu Jove Alt Camp

L’àrea de Joventut del Consell Comarcal de l’Alt Camp presenta la programació de l’Estiu Jove Alt Camp 2023. Es tracta d’un projecte comarcal impulsat per aquesta àrea, en què enguany col·laboren 17 ajuntaments de la comarca.

La programació consta de més de 40 activitats gratuïtes diverses, i de caire lúdic, dirigides a la població jove dels diferents municipis de l’Alt Camp, que es duran a terme durant els mesos de juliol i agost. Les activitats de la programació juvenil d’estiu, han estat escollides a través del recull d’interessos joves en l’àmbit de l’oci que s’ha fet durant el curs escolar 2022-23 als centres educatius de secundària, per part de l’Oficina Jove de l’Alt Camp, i a través d’una enquesta, per tal d’adaptar al màxim les programacions juvenils als interessos i motivacions de les persones joves de la comarca.

Entre les activitats d’estiu, hi ha propostes de tallers d’il·lustració i art urbà, batucada, iniciació a la bateria, cercles de percussió, danses urbanes, cuina, circ, ceràmica, kapla, i observació de constel·lacions. Així com propostes de més gran format com són festes holi, festes fluorescents, festes de l’escuma, futbolins humans, futbol bombolla, escape rooms, inflables a la piscina, discoteques mòbil i rocòdroms inflables.

Aquest any, com a novetat, destaquem la «Gimcana Ràndom», de caire juvenil, que ofereixen les tècniques l’àrea de Joventut del Consell Comarcal als municipis vinculats al Projecte Arrelament, i que no disposen de Pla Local de Joventut, per tal de reforçar les activitats juvenils d’estiu als municipis. Aquesta gimcana constarà de diverses proves i reptes divertits, i al mateix temps proporcionarà als municipis que hi participen, un ambient dinàmic i lúdic als carrers, dotant-los d’experiències vitals joves.

D’altra banda, a la programació de l’Estiu Jove, hi podem trobar activitats autogestionades per entitats juvenils, com són la Setmana Jove de l'Associació de Joves de La Riba RIPAM (del 10 al 16 de juliol), i la Setmana Jove de Cabra, de l’Associació Juvenil Joves de Cabra (del 22 al 26 d’agost); la programació de les setmanes joves es podran consultar a les xarxes socials de les entitats @elripam i @jovesdecabra. A l’Estiu Jove Alt Camp, també s’hi poden trobar programacions setmanals treballades des de la dinamització juvenil, com és el cas de Puigpelat.

Els ajuntaments que participen de l’Estiu Jove Alt Camp són: Alcover, Alió, Bràfim, Cabra del Camp, Els Garidells, La Masó, Mont-ral, El Milà, Montferri, El Pla de Santa Maria, El Pont d’Armentera, Puigpelat, Rodonyà, Vallmoll, Vilabella i Vila-rodona.

El projecte Estiu Jove Alt Camp, està vinculat al Pla Comarcal de Joventut 2022-25, i al mateix temps, als Plans Locals de Joventut i Projectes Arrelament, que es desenvolupen al territori amb el suport i finançament de la Direcció General de Joventut i El Departament de Drets Socials de la Generalitat de Catalunya. Aquest projecte té com a objectiu principal potenciar la cultura, l’ocupació del temps lliure i l’esport entre les persones joves de la comarca, així com adequar l’oferta als interessos i necessitats juvenils actuals.

Finalment, es pot dir que aquest és un projecte caracteritzat pel treball interdepartamental i interinstitucional, i que és un exemple d’èxit del treball en xarxa i les col·laboracions entre els diferents agents de joventut de la comarca. Es tracta d’un projecte viu, en constant reformulació per tal d’adaptar al màxim l’oferta al moment vital actual de les persones joves.

 

La programació es pot descarregar en aquest enllaç: Estiu Jove Alt Camp 2023 

Es poden consultar les activitats de forma setmanal a les xarxes socials de l’Oficina Jove de l’Alt Camp @ofijovealtcamp.

 

Per a més informació:

Joventut. Consell Comarcal de l'Alt Camp

C/Mossèn Martí, 3 43800 Valls 

977608560 

692358963

joventut@altcamp.cat