Activitats a diferents municipis de la comarca per commemorar el 25N

21/11/2022 Igualtat

Activitats a diferents municipis de la comarca per commemorar el 25N

El Consell Comarcal de l’Alt Camp ha programat diferents activitats a la comarca per commemorar el Dia Internacional per l’Eliminació de la Violència envers les Dones.

 

Les activitats, organitzades per l’àrea de Benestar Social, engloben tallers, una exposició a la seu de l’ens comarcal i una xerrada sobre la nova Llei 10/2022 de garantia integral de la llibertat sexual que es podrà seguir en línia.

Els tallers es realitzaran en els centres oberts de la comarca i aniran dirigits a dos públics diferenciats: per una part a adolescents amb el títol «Utilitza la raó, que la música no degradi la teva condició!» i per a petits, mitjans i grans amb el taller «Sóc i seré qui jo vulgui ser».

Els tallers es faran en els següents municipis:

  • Vila-rodona: dimarts 22 i dimecres 23 de novembre

  • Mas del Plata: dimecres 23 de novembre

  • El Pla de Santa Maria: dijous 24 de novembre

  • Alcover: dijous 24 de novembre

  • Puigpelat: divendres 25 de novembre

El divendres 25 de novembre, coincidint amb el dia internacional, es farà la xerrada en línia sobre la nova Llei 10/2022 de Garantia Integral de la Llibertat Sexual. La ponència anirà a càrrec de l’advocada Pilar Palau. Serà a partir de les 19h i la podeu seguir a través del següent enllaç: https://meet.google.com/rcy-fykt-tds.

Una darrera activitat prevista per commemorar el 25N serà l’exposició sobre violències masclistes que es podrà visitar a les dependències del Consell Comarcal de l’Alt Camp (C/ Mossèn Martí 3 de Valls), del 24 de novembre al 9 de desembre de 2022.

 

El 25N

El 25 de novembre es commemora la data en que es va produir el violent assassinat de les tres germanes Mirabal, activistes polítiques, en mans de la policia secreta de la dictadura de la República Dominicana al 1960. Pel moviment feminista d’aquell país centreamericà, aquestes dones han simbolitzat la lluita i la resistència.

L’any 1981 es va iniciar la commemoració anual i el 1999, l’Assemblea General de les Nacions Unides en va assumir la reivindicació. Es commemora aquest dia arreu del món per denunciar la violència que s’exerceix sobre les dones que té el seu origen en la manca d’equitat i la discriminació.

La violència contra les dones es presenta en molts àmbits: física, sexual, psicològica i econòmica, totes les quals s’interrelacionen i afecten en diferents nivells.

És important que totes les accions i actes al voltant d’aquesta data s’estenguin a cada dia de l’any. La lluita per la vida lliure de violències ha de ser diària.