9 de maig, Dia Europeu del Comerç de Proximitat

09/05/2022 Productes Locals

9 de maig, Dia Europeu del Comerç de Proximitat

Aprofitant que avui és el Dia Europeu del Comerç de Proximitat, us volem recordar que a la nostra pàgina web trobareu dos catàlegs de proximitat de la nostra comarca:

  • Alt Camp, de la Terra a la Taula’: el catàleg de venda directa de la pagesia, ramaderia i productes agroalimentaris de l’Alt Camp. En aquest catàleg hi trobareu els productors i productores de la comarca indexats per poblacions i al final de tot, indexats per productes. Cerqueu un bon vi de proximitat? Unes verdures ecològiques fresques? Melmelades de qualitat? Xocolata de garrofa? Mel? Oli d’oliva verge extra? ... Feu-hi una ullada i contacteu directament amb els productors i productores! Us faran arribar els seus productes a casa en les millors condicions.

  • 100% Alt Camp’: el catàleg que recull petits comerços de diferents poblacions de l’Alt Camp (alimentació, allotjaments, bars, restaurants, perruqueries, informàtica, etc.) per tal que coneguem què tenim a prop de casa i donem valor als productes i comerços comarcals, de proximitat i km0.

 

Comprar productes en comerços de proximitat tot són avantatges:

  1. Estalviaràs en combustible: no cal que agafis cap mitjà de transport per anar a comprar. També és una manera d’apostar per un planeta més net i sostenible.

  1. El comerç de proximitat va lligat amb els productes de temporada: consumiràs aliments conreats a la teva comarca i això beneficiarà a l’agricultura i productors/es locals.

  1. Ajudes a millorar l’economia social. Si compres en el comerç local, l’economia local millora.

  1. Consumint productes locals es potencia que les persones tornin als carrers i hi hagi vida als pobles i barris.

  1. S’estimula que altres emprenedors obrin els seus negocis i creixi l’ocupació al teu poble o ciutat.

  1. Baixa la contaminació i s’evita que els productes hagin de venir de terres llunyanes.

  1. Compres directament al productor o a la persona experta en aquell producte. Ningú t’aconsellarà millor que ella.

 

Fem créixer l’economia de la nostra comarca, donem valor al nostre territori i consumim productes de proximitat de l’Alt Camp!