VITIS Aiguamúrcia

VITIS Aiguamúrcia

Els propers 28 i 29 d’octubre torna el VITIS, un esdeveniment gastronòmic que pretén promocionar l’enogastronomia del municipi d’Aiguamúrcia.

Aiguamúrcia és un dels municipis més grans de Catalunya, i aquesta diversitat de paisatge dóna diferents tonalitats als vins elaborats amb raïm d’allí, tastar un vi elaborat a prop del riu Gaià és ben diferent que un que s’elabora als peus del Montmell, la muntanya més alta de la comarca de l’Alt Camp. A banda que cada celler marca també el seu caràcter i bon fer.

En aquesta tercera edició es podran conèixer set cellers que elaboren vins i caves amb raïm del municipi. També es podrà conèixer l’excel·lent cuina que ofereixen els establiments de restauració del municipi i els embotits i productes elaborats amb garrofa i fruits secs dels agroalimentaris de la zona. Fins i tot el cartell està fet per la il·lustradora local Berta Artigal.

El programa inclou fira de tastos, maridatges, concerts, tallers i activitats adreçades a infants, a banda de visites interpretatives del paisatge agrícola i la petjada que van deixar els monjos cistercencs, ja que venir al Vitis és també gaudir del marc incomparable de la plaça monumental de Sant Bernat, el Monestir i el poble de Santes Creus.

Aquesta serà la tercera edició d’un esdeveniment organitzat per l’Ajuntament d’Aiguamúrcia, i que vol ser un referent enoturístic de la Costa Daurada, gràcies també a la col·laboració econòmica de la Diputació de Tarragona.

 

VITIS PROGRAMA:

 

Dissabte 28

  • Fem crema de garrofa i avellana al Casalot, a càrrec de la Garrofina a les 17.30h (inscripció).
  • Fira de tastets a la Plaça Sant Bernat de Santes Creus de 18.00h a 20.00h amb l’actuació en directe de Cover H
  • Tast maridatge musical al Casalot, a les 21.00h amb l’actuació d’Aida i Júlia. Tastos de: Celler Eravi, Bodegues ViSendra, Estol Verd, Vidal i Ferré, Terra del Cister, Santa Agnès, Can Suriol, Bar del Mig, Bar Esport, Garrofina, Bar de les Pobles, Bar Mas d’en Parés i Aigua Font Nova. Preu tast 20€ (6 tasts-maridats - inscripció)
  • Concert al Casalot amb l’Orquestra All i Oli a les 00.00h

 

Diumenge 29

  • Visita interpretativa del paisatge, a càrrec de Cistervinum a les 10.30h (inscripció).
  • Fira de tastets a la Plaça Sant Bernat de Santes Creus de 12.00 a 14.30h – Vimut amb Dj. Pol
  • Activitats infantils, a càrrec d’Atelliers a les 12.00h (inscripció).

 

Parades fira: Cellers Eravi, Bodegues ViSendra, Estol Verd, Vidal i Ferré, Terra del Cister, La Rural i Santa Agnès, embotits Can Suriol, Bar de les Pobles, Garrofina – Cultius Gaià, Bar de Mas d’en Parés i Cal Sarameu.

Inscripcions a l’Ajuntament d’Aiguamúrcia fins el dia 26 d’octubre.

 

Més info: www.aiguamurcia.altanet.org 

 

Aiguamúrcia 18 d’octubre de 2023