Prop de 300 persones coneixen de primera mà els espais monumentals del projecte “Alt Camp: Història i Patrimoni, les arrels d'una terra”

Prop de 300 persones coneixen de primera mà els espais monumentals del projecte “Alt Camp: Història i Patrimoni, les arrels d'una terra”

Valls, 24 d’octubre de 2022. Els passats 22 i 23 d'octubre es va celebrar la Jornada de portes obertes i vistes guiades als monuments del projecte Alt Camp: història i patrimoni, les arrels d’una terra, com a colofó final de l’execució del projecte.

 

Aquest projecte, que ha comptat amb un pressupost 2.154.192,48 d’euros (IVA inclòs), i ha estat impulsat de forma conjunta per vuit municipis sota el paraigua ofert pel Consell Comarcal de l’Alt Camp, es presenta amb la voluntat de recuperar edificis i/o espais del patrimoni històric, arquitectònic i cultural d’aquestes poblacions i, a la vegada, desenvolupar una oferta turística singular que permeti el posicionament turístic de l’Alt Camp.

 

El projecte ‘Alt Camp: Història i Patrimoni, les arrels d'una terra’, que ha obtingut amb cofinançament dels fons estructurals de la Unió Europea (FEDER) eix 6, tram local i el Pla Territorial de Foment del Turisme de la Direcció General de Turisme, té com a finalitat la restauració, recuperació i revalorització del seu patrimoni històric i cultural per a l’ampliació de l’oferta turística, cultural i patrimonial de la comarca, fent-la més competitiva, atractiva i de qualitat. El projecte és una oportunitat per fer arribar el llegat històric de la comarca a la ciutadania i al visitant.

 

Gairebé tres-centes persones van passar per aquests espais monumentals, que es podien descobrir de dues maneres:

 

-Visites guiades amb prèvia reserva a:

  • la Torre de la Mixarda de Figuerola del Camp,

  • a la Fàbrica Martí Llopart i Trenchs al Pla de Santa Maria,

  • al Columbari romà i els seus voltants a Vila-rodona,

  • a l’entorn del Pi de Puigpelat i

  • la ruta urbana d’Alcover.

 

- Jornada de portes obertes amb un horari preestablert al Castell de Rodonyà i el Centre d’Interpretació de l’Oli de Picamoixons a Ca l’Orga. També havia d’obrir portes al Castell de Vallmoll, però a darrera hora i per temes de seguretat els arquitectes van recomanar que no s’hi accedís i no es va poder visitar.

 

Des del Consell Comarcal de l’Alt Camp es valoren molt positivament aquestes jornades i no es descarta fixar-les en el calendari dels propers anys i, fins i tot, ampliar-les a la resta de monuments de la comarca.

 

Per a més informació del projecte podeu consultar la web: http://altcamp.net/ o bé per a informació turística a http://turisme.altcamp.cat/