L’Associació Catalana de Municipis i Creu Roja al Consell d’Alcaldesses i Alcaldes de l’Alt Camp

13/06/2024 Actualitat

L’Associació Catalana de Municipis i Creu Roja al Consell d’Alcaldesses i Alcaldes de l’Alt Camp

En la sessió ordinària del Consell d’Alcaldesses i Alcaldes del Consell Comarcal de l’Alt Camp, celebrada dimecres 12 de juny a Picamoixons, es van presentar els serveis que ofereixen l’ACM i Creu Roja a la comarca.

 
L’Entitat Municipal Descentralitzada de Picamoixons va acollir la segona sessió del Consell d’Alcaldesses i Alcaldes del Consell Comarcal de l’Alt Camp de l’any 2024, que es va celebrar a l’edifici de Ca l’Orga. Durant la sessió, el vicepresident de l’Associació Catalana de Municipis, Jaume Oliveras, va presentar els serveis que l’associació ofereix als municipis, que compta amb 1.032 ens locals associats.
 

La Central de Compres del Món Local

L’ACM treballa per ser la central de compres de tots els municipis de Catalunya. Ofereix productes i serveis amb les millors condicions, assegurant el màxim nivell de seguretat jurídica, facilitant els tràmits administratius i compartint l’expertesa local a través d’acords marc. En total, s’ofereixen 23 productes i serveis als associats de l’ACM. Entre les novetats d’enguany, destaquen la gespa artificial per a camps esportius (juliol de 2024), elements de videovigilància, alarmes, extintors i seguretat (octubre de 2024) i l’assegurança col·lectiva d’assistència sanitària (gener 2025).
 

L’Alt Camp i l’ACM

Els 23 municipis i l’EMD de Picamoixons són socis de l’ACM. Aquest any s’han resolt 12 consultes, destacant el Contracte Programa Drets Socials, els Fons Europeus, els NGEU, informes socials i energies renovables, entre d'altres. Un total de 127 alumnes han participat en 66 accions formatives organitzades per l’entitat. Gairebé tots els municipis de la comarca utilitzen la Central de Compres del Món Local per a diferents tipus de subministraments, destacant l’electricitat, assegurances, impressió multifunció, entre d’altres.
 

Pla de Mandat ACM 2023-2027

El mandat 2023-2027 de l’ACM es divideix en quatre grans eixos estratègics: el municipalisme, la transició ecològica, l’equitat social i territorial i la internacionalització. Aquests eixos responen als principals reptes i oportunitats que afronten els municipis catalans en el context actual.
 
Jaume Oliveras, vicepresident de l'ACM durant la seva intervenció al Consell d'Alcaldesses i Alcaldes de l'Alt Camp

Programes i Projectes de Creu Roja Alt Camp

La segona part de la sessió del Consell d’Alcaldesses i Alcaldes de l’Alt Camp va comptar amb la participació del president de la Creu Roja Alt Camp, Miquel Sancho, i la seva coordinadora, Rosa Ferré.
 
Durant la seva ponència, es van presentar els programes i projectes que l’entitat desenvolupa a la comarca, com ara:
  • Inclusió social (entrega d’aliments, atenció a persones vulnerables, millora de l’autonomia i promoció de l’envelliment actiu, cura a les persones cuidadores).
  • Creu Roja Joventut (promoció de l’èxit escolar a infants en risc d’exclusió, recollida de joguines noves, accions de sensibilització a la infància i adolescència, UEC).
  • Ocupació (inserció laboral i recerca de feina), medi ambient (activitats de sensibilització i de pobresa energètica).
  • Salut (sensibilització comunitària i accions de carrer com donació de sang, campanyes de fred i onada de calor, etc.).
  • Socors i emergències (serveis preventius terrestres que així ho requereixin).
El Consell d’Alcaldesses i Alcaldes va finalitzar amb informacions de la presidència i un torn obert de precs i preguntes.
 
Miquel Sancho, president de la Creu Roja Alt Camp, durant la seva intervenció.