Jornada CONNECT@ Talent i innovació amb perspectiva de gènere

01/12/2022

Jornada CONNECT@ Talent i innovació amb perspectiva de gènere

El matí del dijous 1 de desembre, tècniques del Consell Comarcal de l'Alt Camp, han assistit a la Jornada Connect@ Talent i innovació amb perspectiva de gènere que ha organitzat la Unitat d'Ocupació i Emprenedoria de la Diputació de Tarragona al Palau de Fires i Congressos de Tarragona.

La presidenta de la Diputació, Noemí Llauradó, ha inaugurat la jornada a la que han assistit prop de 200 persones entre expositors i visitants. Llauradó ha destacat la feina de l'ens que presideix en matèria de perspectiva de gènere i la importància d’incloure-la en totes les àrees, accions i polítiques.

Tot seguit, s'ha pogut gaudir de la ponència d'Irene Terradellas, directora de l'Impact Hub Barcelona. A través de la seva experiència, Tarradellas ha exposat com liderar i emprendre en clau femenina, i quins entrebancs es troben les dones emprenedores i que els seus companys homes no tenen al llarg de la creació dels seus projectes. Ha destacat la importància de treballar en comunitat i acompanyar-nos en diferents moments de la vida, ja sigui a nivell personal com professional.

Un cop finalitzada la primera ponència de la jornada, ha estat el torn del Pitch Startups, on diferents emprenedors i emprenedores del Camp de Tarragona, Terres de l’Ebre i Baix Penedès, han explicat el seu projecte durant un minut per atraure l’atenció dels oients. Seguidament hi ha hagut un espai de networking amb la pausa del cafè.

  

Per finalitzar la jornada, s’ha realitzat una taula rodona amb el títol “El futur en perspectiva de gènere”, en la que han participat Núria Tusset, secretària del Consell de Direcció del SOCIsabel Villalbí, cap de l’Àrea de Desenvolupament Social i Econòmic de l’Ajuntament d’Amposta, Jaume Bages, consultor expert en planificació estratègica, promoció econòmica i desenvolupament local, Karina Simieli, co-founder d’Expacia XR, i Núria Tous, CEO d’Oliveta’s. La xerrada ha estat moderada per Núria Ríos, consultora de màrqueting creatiu i honest i dinamitzadora de comunitats.

La taula rodona ha posat de manifest la feina que encara s’ha de fer en perspectiva de gènere en els diferents àmbits de la societat i en l’emprenedoria. És feina de tots i totes treballar cap a una societat més igualitària on tothom tingui les mateixes oportunitats.