Jornada Anual de la Cessetània

10/11/2023

Jornada Anual de la Cessetània

Falset, 9 de novembre de 2023 – Aquest passat dijous, 9 de novembre, s’ha celebrat la Jornada Anual de la Cessetània on nombrosos representants de diferents entitats públiques i privades del Camp de Tarragona que treballen en la gestió de les polítiques d’ocupació i desenvolupament local s’han donat cita al Castell de Falset.

La jornada va oferir un espai de trobada entre els membres de la xarxa i va incloure una primera part en la que Joaquim Margalef i Josep Alcoceba, economistes i col·laboradors de la Càtedra per al Foment de la Innovació Empresarial de la URV, van fer un anàlisi del mercat de treball i la realitat socioeconòmica del Camp de Tarragona.

Tot seguit, Ángel Tarriño, coordinador de l’Observatori de l’FP de la Fundació Barcelona FP, va parlar de la importància dels Consells Territorials d’FP per a l’impuls de la formació professional al territori, com a una eina d’ocupabilitat i de millora del teixit productiu.

La segona part de la jornada va incloure una taula rodona moderada per l’antropòloga i consultora, Íngrid Bertomeu, sobre bones pràctiques de col·laboració territorial per a la formació i el treball a la Cessetània. En aquesta taula rodona van participar, entre d’altres, Jordi Esqué, cap de la família professional d’Indústries Extractives de l’Institut Jaume Huguet de Valls, i Josep Rodríguez, director general de Canteras la Ponderosa, S.A. d’Alcover, empresa que acull el Cicle formatiu de Grau Mig de FP dual d’Excavacions i Sondatges amb perfil professional d’Operacions de Maquinària de Construcció.

L’acte de cloenda de la jornada va comptar amb la signatura del president del Consell Comarcal de l’Alt Camp, Mateu Montserrat, a l’adhesió a la Declaració de la Cessetània. També va signar l’adhesió Pere Granados, diputat delegat de Polítiques d’Ocupació i Emprenedoria de la Diputació de Tarrragona.