Equipaments informàtics

04/09/2023

Equipaments informàtics

El Consell Comarcal de l’Alt Camp en motiu dels requeriments provocats per la pandèmia, el teletreball i la millora dels processos de gestió de procediments i/o tractament de la documentació/informació, s’ha vist obligat en el darrer any i mig a desenvolupar diferents actuacions de millora de les infraestructures de suport informàtic, amb l’adquisició i millora del maquinari, servidors, centraletes, etc.

 

Aquest passat any 2022 la inversió duta a terme pel Consell ha consistit en la compra d’equipaments informàtics per a serveis que tenen incidència directa amb serveis que presta el Consell Comarcal als municipis de la comarca de l’Alt Camp:

  • Assistència urbanística
  • Assistència en l’àmbit de serveis socials
  • Servei OAC

 

Entre les diferents inversions destaquem l’adquisició de 10 ordinadors portàtils de la marca Asus Experbook Core i7 16 Gb 512 ssd, per reforçar els recursos tècnics dels treballadors/es que presten serveis als municipis.

 

També s’han adquirit dos televisors SmartTV de 75".

 

I finalment també s’han adquirit 20 tauletes de signatura biomètrica i els corresponents programari.

 

El Consell Comarcal disposa de diferents espais a la comarca on s'ofereix el servei SIS, Servei d'Intervenció Socioeducativa. Es vol equipar aquests serveis amb unes aules TIC mòbils per a poder dur a terme diferents activitats educatives i de formació.

 

Totes aquestes actuacions, valorades en 27.179,29€ i el seu finançament, han anat a càrrec de la Diputació de Tarragona, mitjançant les aportacions per inversions previstes en el del Conveni per a la coordinació, cooperació i col·laboració entre la Diputació de Tarragona i els consells comarcals per optimitzar la prestació dels serveis municipals, 2020-2023.