Càpsules joves de tardor

10/11/2021

Càpsules joves de tardor

 

Tardor de càpsules joves sobre ocupabilitat a l’Alt Camp

Durant el període de tardor de 2021, l’Oficina Jove de l’Alt Camp ha impulsat el projecte “Càpsules joves de tardor”, que consta de diverses activitats als municipis de la comarca en matèria d’ocupabilitat juvenil, per tal de proporcionar informació, eines i habilitats a les persones joves en la cerca de feina i en el coneixement del sistema educatiu i formatiu. Doncs, la població jove, és la més castigada pels efectes econòmics de la pandèmia, en què s’ha agreujat la dificultat d’incorporació i permanència al mercat de treball, i també les condicions laborals de les persones joves. Per aquest motiu es fa necessari desenvolupar accions per facilitar la incorporació de les persones joves al mercat de treball.

Per a dur a terme les activitats, s’ha comptat amb la coordinació dels diferents serveis de joventut de la comarca, i també del Camp de Tarragona, els ajuntaments, així com amb la Xarxa Nacional d’Emancipació Juvenil, i la Direcció General de Joventut.

La programació va iniciar amb la xerrada “Petjada digital” en directe per l’instagram dels @serveis_joventut_dt, el passat 14 d’octubre, que va dur-se a terme en col·laboració dels Serveis de Joventut de la Demarcació de Tarragona.

Pel novembre i desembre de 2021 estan previstes les següents activitats:

  • “Escape room laboral” al Centre Cívic de Valls, el 10 de novembre a les 17h. A càrrec de la Funadació Pere Tarrés.
  • “Networking. Què t’ofereix el lleure?” a l’Institut Jaume Huguet de Valls, el 16 de novembre de les 11.30h a les 14.00h. A càrrec d’empreses i entitats d’educació en el lleure.
  • “El sistema educatiu i la formació ocupacional”, el 17 de novembre a la sala petita del Centru de Bràfim a les 18h. A càrrec del Referent d’Ocupació Juvenil del Consell Comarcal de l’Alt Camp.
  • “El sistema educatiu i la formació ocupacional”, el 24 de novembre, al SIS “El Refugi” de Valls a les 18h. A càrrec del Referent d’Ocupació Juvenil del Consell Comarcal de l’Alt Camp.
  • “Escape room laboral”, el 30 de novembre, a la sala de plens de l’Ajuntament d’Alcover a les 17.00h. A càrrec de la Fundació Pere Tarrés.
  • “A la cerca de la primera feina”,  l’1 de desembre, a la Biblioteca Municipal de Vila-rodona a les 18h. A càrrec de A càrrec del Referent d’Ocupació Juvenil del Consell Comarcal de l’Alt Camp.
  • “A la cerca de la primera feina”, el 9 de desembre, a la sala petita del Centru de Bràfim a les 18h. A càrrec del Referent d’Ocupació Juvenil del Consell Comarcal de l’Alt Camp.
  • Finalment, durant les vacances de Nadal escolars, es durà a terme un curs gratuït i on-line de monitor/a de menjador escolar, juntament amb un curs de manipulació d’aliments, del 22 al 30 de desembre. Les inscripcions a aquesta formació ja estan tancades, degut a la gran demanda de persones joves dels diferents municipis de l’Alt Camp que hi volen participar.

Per a participar a les activitats cal inscripció prèvia:

Podeu posar-vos en contacte amb l’Oficina Jove de l’Alt Camp, ubicada al Consell Comarcal de l’Alt Camp c/Mossèn Martí, 3 de Valls, joventut@altcamp.cat / 977608560 Extenció 2404