28 de maig, Dia Internacional d'Acció per a la Salut de les Dones

01/06/2021 Igualtat

28 de maig, Dia Internacional d'Acció per a la Salut de les Dones

L'Alt Camp commemora el Dia Internacional d'Acció per a la Salut de les Dones 2021.

El passat 28 de maig, es va encetar una campanya comarcal per fer visible, un cop més, la desigualtat que pateixen les dones, concretament vinculada a l'adquisició de productes per a la menstruació. Campanya Menstruació Solidària.

El servei d'igualtat del CCAC, amb el suport de l'ABS Alt Camp Est i l'ABS Alcover han dissenyat una campanya, a la que s'han adherit alguns municipis de la comarca, en què es volen fer visibles les desigualtats de les dones, concretament en la consideració que tenen els productes d'higiene femenina al merca i el seu cost abusiu.

La campanya té 2 eixos principals, per una banda, transmetre algunes dades bàsiques i inquietants del que suposa per a les dones aquesta despesa i com afecta les dones més vulnerables, i vinculat a la salut, i per l'altra, la campanya té una vessant de solidaritat en que es crearan diferents espais "Bancs de la Regla" als municipis on es podran fer donacions de productes i a l'hora els podran recollir les dones que vulguin.

La campanya no pretén caure en accions assistencials, recollir per donar, sinó que es visibilitzi la desigualtat a totes les dones, per això s'anima a fer donacions, però també a recollir els productes si alguna considera que ho necessita.

La proposta ha tingut una molt bona acollida als diferents municipis de la comarca i pretén ser permanent, de manera que, a partir d'aquesta setmana, s'instal·laran a diferents espais de serveis o associacions dels municipis els punts de recollida, identificats com a "Bancs de Regla".

A data d'avui s'han adherit a la campanya els següents municipis: Aiguamúrcia, Alcover, El Pla de Santa Maria, Vila-rodona, Puigpelat, Cabra del Camp, Vallmoll, Montferri, El Rourell, Figuerola del Camp, Querol i El Pont d'Armentera.

Campanya Menstruació Solidària