17 de maig, Dia Internacional contra la LGTBIfòbia

16/05/2023 Igualtat

17 de maig, Dia Internacional contra la LGTBIfòbia

Des que el 1990, l’Organització Mundial de la Salut va eliminar l’homosexualitat de la llista de trastorns sexuals, es va adoptar la data del 17 de maig com a Dia Internacional de la lluita contra l’Homofòbia (lesbofòbia i gaifòbia), la bifòbia i la transfòbia.

El Consell Comarcal de l'Alt Camp s’adhereix a aquesta jornada reivindicativa per denunciar les situacions de discriminació i violència envers les persones per la seva identitat de gènere o per les seves orientacions sexuals i afectives. Per aquest motiu, es penjarà la bandera LGBTI a l'entrada de la seu del Consell i s'anima als ens locals que en formen part a fer el mateix a les seves respectives seus.

 

Detecta l'LGTBI-fòbia

Has sentit a parlar de l'LGTBI-fòbia? És l’odi o aversió cap a les persones que pertanyen al col·lectiu LGTBI. L'LGTBI-fòbia té diferents graus de violència. Estigues atent o atenta als primers senyals d’alerta i actua per frenar-ho o fer costat a la persona que l’estigui patint.

 • Una persona o un grup de persones faci servir expressions vexatòries, per qualsevol mitjà, que incitin a exercir la violència contra les persones o la seva família per causa de l’orientació sexual, la identitat de gènere o l’expressió de gènere, d’una manera intencionada.

 • Una persona o un grup de persones emeti intencionadament expressions vexatòries que incitin a la violència i tinguin connotacions homofòbiques, bifòbiques o transfòbiques en els mitjans de comunicació o en discursos o intervencions públiques.

 • Una persona o un grup de persones aïlli, rebutgi o menyspreï públicament, notòriament i explícitament una persona per causa de l’orientació sexual, la identitat de gènere o l’expressió de gènere.

 • Una persona o un grup de persones faci servir expressions vexatòries que incitin a exercir la violència contra les persones o la seva família per causa de l’orientació sexual, la identitat de gènere o l’expressió de gènere, d’una manera intencionada i reiterada.

 • Una persona o un grup de persones malmeti o destrueixi objectes o propietats de persones o de la seva família per causa de l’orientació sexual, la identitat de gènere o l’expressió de gènere, sempre que aquestes accions no constitueixin delicte o falta de caràcter penal.

 • Una persona o un grup de persones impedeixi una altra persona, d’una manera intencionada, la realització d’un tràmit o l’accés a un servei públic o establiment obert al públic per causa de l’orientació sexual, la identitat de gènere o l’expressió de gènere d’aquesta persona.

 • Una persona o un grup de persones emeti intencionadament i reiteradament expressions vexatòries que incitin a la violència i tinguin connotacions homofòbiques, bifòbiques o transfòbiques en els mitjans de comunicació o en discursos o intervencions públiques.

 • Una persona o un grup de persones assetgi o es comporti de manera agressiva cap a persones o la seva família per causa de l’orientació sexual, la identitat de gènere o l’expressió de gènere.

 • Una persona o un grup de persones convoqui espectacles públics o activitats recreatives que tinguin com a objecte la incitació a l’odi, la violència o la discriminació de les persones LGBTI.

 • Una persona o un grup de persones et discrimini no només per ser lesbiana, gai, bisexual, transgènere o intersexual, sinó també per pertànyer a altres grups que també són objecte de discriminació (discriminació múltiple).

 • Els organismes responsables i altres agents implicats que intervenen en un cas de discriminació, assetjament o represàlia exerceixin un maltractament addicional contra lesbianes, gais, bisexuals, transgèneres o intersexuals.

 

Per rebre els butlletins que s'elaboren des del Servei d'Igualtat de l'Alt Camp, us podeu subscriure clicant aquí

Per consultar el darrer butlletí del mes de maig, cliqueu aquí. 

Sabeu que el Servei d'Igualtat de l'Alt Camp té Instagram? Seguiu-ne el perfil: @igualtataltcamp.