El projecte Alt Camp: història i patrimoni, les arrels d'una terra, que ha estat impulsat de forma conjunta per vuit municipis sota el paraigua ofert pel Consell Comarcal de l’Alt Camp, es presenta amb la voluntat de recuperar edificis i/o espais del patrimoni històric, arquitectònic i cultural d'aquestes poblacions i, a la vegada, desenvolupar una oferta turística singular que permeti el posicionament turístic de l'Alt Camp.

El projecte, amb un pressupost total 2.154.192,48 d'euros (IVA inclòs), ha obtingut cofinançament dels fons estructurals de la Unió Europea (FEDER) eix 6, tram local, que permeten finançar projectes que tinguin com a finalitat principal la promoció econòmica mitjançant el turisme i la valorització dels espais naturals i del patrimoni cultural. La subvenció obtinguda és de 890.162,18 euros. On es realitzaran les següents actuacions:
 
1. Rehabilitació de dues naus de l’edifici de Ca l’Orga de Picamoixons per crear-hi un Centre d’Interpretació de l’Oli.
2. Condicionament de l’accés al conjunt arquitectònic de la Torre de la Mixarda i al Pont del Diable de Figuerola del Camp.
3. Restauració de la façana i de l’entrada a la Fàbrica Martí Llopart i Trenchs i construcció d’un espai museístic i centre d’interpretació tèxtil al Pla de Santa Maria.
4. Arranjament dels voltants del Columbari de Vila-rodona.
5. Actuació sobre el Castell de Rodonyà: rehabilitació del celler i de l’ala nord-est de l’edifici.
6. Adequació de l’entorn del Pi de Puigpelat per a la seva interpretació cultural, tradicional i
històrica.
7. Restauració del Castell de Vallmoll.
8. Foment de la ruta urbana, de gran valor cultural i arquitectònic, pel nucli antic d’Alcover.

Aquest projecte s’emmarca en la darrera convocatòria de l’eix 6 del Programa Operatiu d’Inversió en Creixement i Ocupació FEDER de Catalunya 2014-2020, en base a la Prioritat d’Inversió 6.3, relativa a la conservació, protecció, foment i desenvolupament del patrimoni natural i cultural i amb l’objectiu de fomentar el turisme.

El fons FEDER és el principal instrument de la Unió Europea per pal•liar els efectes de la disparitat entre les regions. El Programa Operatiu del FEDER Catalunya 2014-2020 té com a objectiu promoure un creixement intel•ligent, sostenible i integrador del territori, en la línia de les directrius de l’estratègia Europa 2020 i la seva implementació a Catalunya.
 

 


Documentació del projecte:

 


Notícies:

 


 

Fotos:

 


 

               
ALCOVER EL PLA DE SANTA MARIA FIGUEROLA DEL CAMP EMD PICAMOIXONS PUIGPELAT RODONYÀ VALLMOLL VILA-RODONA