Sota el nom de ‘Canal feina’ el Servei Comarcal de joventut del Consell Comarcal de l’Alt Camp publica regularment al seu perfil de Facebook ofertes laborals. L’objectiu d’aquest canal especialitzat en temes d’ocupació és fer arribar d’una manera ràpida i senzilla les vacants de les empreses de la nostra zona i facilitar així el procés de recerca de feina. Malgrat la destrucció d’ocupació el ‘Canal feina’ centra l’atenció en els inputs positius del mercat laboral més proper.

 

La publicacions del ‘Canal feina’ inclouen un resum amb informació de l’oferta de feina (la denominació del lloc de treball, l’empresa i la seva població) i l’enllaç directe al portal laboral d’on s’ha extret (per fer més atractiu el missatge també s’adjunta la imatge original de l’oferta). La selecció de les ofertes es basa en el criteri territorial ja que es prioritzen les ofertes de les empreses de la comarca i del Camp de Tarragona. A la vegada, es descriu si la feina es pot compaginar amb els estudis (caps de setmana, temps parcial...) i es filtren les ocupacions que poden interessar més a la gent jove, principalment, del sector serveis i del sector indústria.

 

L’Espai Jove Alt Camp supera les 1.800 amistats en aquesta xarxa social i habitualment és un dels canal de comunicació —quasi imprescindibles per als Punts d’Informació Juvenil— per difondre les notícies d’interès juvenil (convocatòria de beques, oferta de cursos, calendaris de matrícula, activitats culturals...). Aquesta acció s’engloba dins de la línia d’Emancipació juvenil i complementa els projectes d’orientació i ocupació que es despleguen des del Consell Comarcal de l’Alt Camp en relació a les polítiques de joventut que marca el Pla Nacional de Joventut de Catalunya 2011-2020.