foto

Dimecres, dia 6 de març, es va portar a terme al Consell Comarcal de l’Alt Camp la roda de premsa per presentar la convocatòria del XV Premi a la Normalització Lingüística en l’Àmbit Socioeconòmic de l’Alt Camp.

 

El Servei de Català de l’Alt Camp convoca, per quinzè any consecutiu, aquest Premi amb l’objectiu d’afavorir l’extensió de l’ús del català en el sector socioeconòmic, un sector amb una important presència en aquesta comarca.

 

La roda de premsa va anar a càrrec de Marta Blanch, representant del Consell Comarcal al Centre de Normalització Lingüística de Tarragona, i de Teresa Guasch, tècnica del Servei de Català.

Marta Blanch va destacar la importància d’aquest Premi que es convoca de manera ininterrompuda des de fa quinze anys, però, alhora, va lamentar el fet que encara sigui necessari convocar premis d’aquest tipus per estimular l’ús i la presència del català a Catalunya.

 

El termini de presentació de candidatures finalitzarà el 8 d’abril i el Premi es lliurarà en el decurs de la Nit de Premis de Valls, el pròxim dia 26 de maig. El guardó consisteix en un diploma expedit pel Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL) i en una peça artística de l’associació Grup d’Artesans de l’Alt Camp, entitat que col·labora en l’organització del Premi.

 

Les empreses i comerços que han estat distingits amb aquest Premi són les següents:  Patates Palau, de Valls (1999); Cafès Líder, de Valls (2000); Cooperativa Agrícola de Vila-rodona (2001); Calçats Cliben, SA, de Valls (2002); Cooperativa Agrícola i Secció de Crèdit de Valls (2003); Hipermercat Esclat, de Valls (2004); Morera Cinc, SL, de Valls (2005); Fruita Fresca, de Valls (2006); Reclams. Artur Vives, SA, de Valls (2007); Cooperativa Agrícola de Bràfim (2008); Celler Mas Vicenç, de Cabra del Camp (2009); Fruits SP, de Figuerola del Camp (2010); Cerveses La Gardènia, d’Alcover (2011), i Els Fruits Saborosos, de Vila-rodona (2012).